BATMAN / MERKEZ - Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

2018-2019 Eitim Öğretim yılı , Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi'inde yapılan kep atma töreniyle sona ermiştir. Program, okul müdürü Ferit Altun'un yaptığı açılış konuşmasının ardından diploma töreni , kep atma ve çeşitli etkinliklerele son bulmuştur. etkinliği hazırlayan ve sunan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı , okul içinde  ve okul dışında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okluda ve okul dışında etkinlikleri düzenleyen Beden Eğitimi öğretmenlerimize teşekkür edeiyoruz.

KÜLTÜR MTAL’DEN BÜYÜK   JEST

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında okulumuz, Batman Merkez köylerinden Demirlipınar Anaokulunu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber neredeyse yeniden inşa etti.

Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak proje kapsamında “Avuç Dolusu Mutluluğu Paylaşmaya Geliyoruz” sloganıyla işe başlandı.

Öncelikle çalışma ekibi oluşturulup ekip üyeleriyle görev dağılımı yapıldı. Genel koordinatörlüğünü Müdür Yardımcısı Metin KARABAY’ın yaptığı projede , öğretmenlerimizden Derya DEDE,  Abdullah ALTUN, Metanet ACAR, M.Fatih OLGUN ve M.Nuri BULUT ile beraber projeye alınacak okulu belirleme çalışmaları yapıldı. Bu amaçla  “Demirlipınar (Mozgelan) Anasınıfı seçildi. Bu okulun seçilmesinin en önemli sebebi, okulun fiziki şartlarının yetersiz olmasıydı. Ekip, okulu daha renkli ve sevinçle ders işlenebilir hale getirebileceklerine inandı.

Müdür Yardımcısı Metin KARABAY koordinatörlüğünde proje ekibi ile beraber çalışmalar için maliyet çıkarıldı. Giderlerin  karşılanması kapsamında paydaş olarak il Özel İdaresinden, İmperyal Ticaret’ten ve Açık Lise öğrencisi Senem BAĞCI’dan okul tadilatında kullanılacak malzeme yardımı alındı. Okul Müdürü Ferit ALTUN, okulun boyanması için gereken boyayı temin etti. Ayrıca iç dizaynda kullanılacak malzemelerin teminine yardım için Aile ve Tüketici Hizmetleri bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Derya DEDE ve Nurdan UÇAR tarafından okulda  iki defa kermes düzenlendi.  Okul için gereken çalışmalarda okul öğretmenleri, Metin KARABAY, Derya DEDE, Abdullah ALTUN  ve Aile ve Tüketici Hizmetleri Bölümü öğrencileri görev aldı. Yaklaşık bir aylık süreç içerisinde köy anaokulunun iç ve dış boyası, arşiv ve tuvalet fayanslarının döşenmesi, bahçeye parke taşı döşemesi, fidan dikme çalışmaları yapıldı. İç süslemelerde okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencilerinin çalışma ürünleri de kullanıldı.

Meslek liseleri ailelerle buluşuyor projesinin bir diğer parçası olarak, Demirlipınar Anaokulu ile merkez Kardelen Anaokulu öğrencileri okulda bir günlüğüne misafir edildi. Misafirlerin okula getirilmesinde Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin yardımları oldu. Çocuk Gelişimi ve  Eğitimi Bölümü öğretmenleri Nuri BULUT, Sevgi AVANAŞ, Elif ÖZEN ALAN, Esma AKIN, Hasibe K. YAĞIZ, Hatice S. YILMAZ,  Hatice BULUT’un katkılarıyla Çocuk Gelişimi ve  Eğitimi Bölümü öğrencileriyle beraber misafirlere müzik ve drama gösterisiyle eğlenceli bir gün yaşattılar Ardından minikler, okulun anasınıfında ağırlanarak uygulama sınıfı öğretmenleri aracılığıyla ortak eğitim yaptılar. Okul bünyesinde bulunan Güneş Kız Yurdunda öğle yemeklerini beraber yedikten sonra kendi okullarına uğurlandı.

Okul olarak tüm bu çalışmalara katkısı olan başta Koordinatör Metin KARABAY, Abdullah ALTUN ve Derya DEDE’yi; Okul Müdürümüz Ferit ALTUN’ı; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenleri M.Nuri BULUT, Sevgi AVANAŞ, Elif Özen ALAN, Esma AKIN, Hasibe K. Yağız, Hatice S. YILMAZ ve Hatice BULUT’u; Aile ve Tüketici Öğretmenimiz Nurdan UÇAR’ı; rehber öğretmenlerimiz Metanet Acar ve M.Fatih Olgun’u,Okul Personelimiz Metin AY’ı yaptıkları bu değerli çalışma için okul olarak tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Ülkü KARDAŞ , Bilişim Teknolojileri Alanı 11. Sınıf öğrencileriyle  birlikte 11- 24 Nisan tarihinde   22´ncisi düzenlenen İnternet Haftası etkinlikleri çerçevesinde güvenli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, sosyal medya ve sanal gerçeklik konularıyla ilgili seminer verdi.

İnternet haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz konferans salonunda sinevizyon gösterisi yapıldı. Öğrencilerimizin bilişim ve teknoloji hakkındaki soruları cevaplandırıldı. Okulun girişindeki panoya internet haftasının önemini belirten yazı ve sözler asıldı. Öğrencilerimize internetin yararlı ve doğru kullanımı hakkında bilgiler verildi. www.eba.gov.tr sitesinin tanıtımı yapılarak  okul derslerinde kullanabilecekleri eğitim materyalleri tanıtıldı.

Nis

Okulumuzda ilk dönemden beri gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarına devam ediyoruz. Deneme sınavlarının beşincisi gerçekleştirildi.

Nis

Öğrencilerimiz Rehber Öğretmenlerimiz eşliğinde Kültür Merkezinde gerçekleşen tercih günleri etkinliğine katıldılar.

Nis

Okulumuz 9.sınıf öğrencilerine her alan öğretmeni tarafından alan tanıtımı yapılmıştır

Nis

Okul tanıtımları kapsamında Rehber Öğretmenlerimiz tarafından köy okullarımıza gidilerek okulumuzun tanıtımı yapıldı.

Nis

Okul olarak polis haftası sebebiyle Rehber öğretmenimiz Muhammed Fatih Olgun eşliğinde Emniyet müdürlüğüne gidilerek polislerimizin haftası kutlandı.

Nis

10 NİSAN POLİS HAFTASI NEDENİYLE MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZİN SUNMUŞ OLDUĞU ETKİNLİK BÜYÜK İLGİYLE İZLENDİ. KENDİLERİNİ HAZIRLAYAN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Mrt

Okulumuz Tarih öğretmenlerinden Ercan Bayhan´ın hazırlayıp öğrencilerimizin sunduğu Çanakkale Şehitleri´ni anma proğramı yapılan etkinliklerle bir kez daha saygıyla anıldı.

Mrt

Kariyer günleri kapsamında okulumuza gelen sosyal hizmet uzmanları mesleklerini tanıttılar.

Mrt

Tüketiciyi Koruma Haftası sebebiyle Batman Tüketici Hakem Heyetinden gelen misafirlerimiz öğrencilerimize bilinçli tüketici ve tüketici hakları ile ilgili bilgi verdiler.