KIZIL AY HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZE KIZIAY EKİPLERİ TARAFINDAN İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 85. YILI ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ. KENDİSİNİ VE SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMETLE ANIYORUZ.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI , ULU ÖNDER ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI DA ANARAK BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADIK.

Eyl

Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023 güz dönemi sorumluluk sınav programı açıklanmıştır. Sınava girecek öğrencilere başarılar dileriz.

Haz

Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, öğrencileri

şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumak, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak,  millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak,  farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuz bünyesinde 05/06/2023 tarihinde Mardin ve Artuklu Üniversitesi gezisi yapıldı.

Haz

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YAZ DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVI PROGRAMIDIR

May

Bir grup öğretmenlerimizle 29 Mayıs 2023 günü Gevaş kaymakamlığından izin alınarak Rehber refakatinde Artos Dağı tırmanışını gerçekleştirdik

Okulumuz 07.10.1963’te Akşam Kız Sanat Okulu olarak Eğitim Öğretime açılmıştır. O yıllarda eğitim süresi iki yıl idi ve bu durum 16.10.1967’ye kadar devam etmiştir. 16.10.1967 tarihinde Kız Sanat Ortaokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır. 1971-1972   eğitim öğretim yılı 2. döneminde  Kız Sanat Enstitüsü olarak değişmiştir. 1974’te bünyesindeki Kız Sanat Ortaokulu ile birlikte öğrenim süresi 6 yıl olan Kız Meslek Lisesi şeklinde değişmiştir. 1995 Yılında  okul Kültür mahallesine taşınmış, ortaokul kurumundan ayrılarak öğrenim süresi 3 yıl olan Kız Meslek Lisesi şeklinde faaliyet göstermiştir. 2001 yılından itibaren Anadolu Kız Meslek Lisesi olmuştur. 2011 yılında okulumuza bağlı Güneş Kız Pansiyonu açılmıştır. 2014 yılından itibaren alınan bakanlık kararı  nedeniyle tüm meslek liseleri  Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuzun ismi de bu kapsamda Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. Okulumuz 2019-2020 eğitim Öğretim yılı 2. Döneminde şimdiki yeri olan Gültepe Mahallesine taşınmıştır. Okulumuza bağlı Güneş Kız Pansiyonu, 2019 yılında Düriye Neşe Pekin Kız Öğrenci Yurdu olarak değişmiştir.

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim-Öğretrim yılı itibariyle 650 öğrenci öğrenim görmektedir.Okulumuzda 24 desrlik mevcuttur.okulumuzda 9 atölye, 1 kütüphane,1 konferans salonu ,1 anaokulu uygulama sınıfı mevcuttur.Ayrıca 120 öğrencinin barınabileceği yurt bulunmaktadır.Okulumuzda çeşitli branşlarda olmak üzere 62 öğretmen ,1 Müdür,6 müdür yardımcısı ve 13 personel görev yapmaktadır.Okulumuz kızlara yönelik olarak mesleki eğitim vermektedir.Okulumuzda Çocuk Gelişimi,Bilişim teknolojileri,Hasta ve Yaşlı Bakımı,Aile  ve Tüketici Hizmetleri,Moda Tasarım Teknolojileri,Güzellik ve Cilt Bakımı bölümleri yer almaktadır. Ayrıca okulumuz hafta sonu , eğitimini yarıda bırakmış ,okutulmamış veya çeşitli sebeplerle okuyamamış kızlarımız için de Mesleki Açık Öğretim ve Mesem Programlarında  eğitimlerini tamamlamaya çalışmaktadırlar.

Ara

Yapay zeka, bilgisayarın veya bilgisayar kontrolündeki bir robotun çeşitli faaliyetleri zeki canlılara benzer şekilde yerine getirme kabiliyetidir.Yani bilgisayarın, insanlar tarafından gerçekleştirilen görevleri yerine getirmesini sağlar. Başka bir deyişle, Yapay zeka bilgisayarın insanlar gibi düşünmesini sağlar. Makinelerin karmaşık sorunları insana benzer şekilde çözmesine yardımcı olur. Zeka ve akıl gerektiren sorunlar artık bilgisayar yardımıyla etkili bir şekilde çözülebilir.

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı olarak organize edilen Elektrik Elektronik Mühendisi Sayın Dr Yunus EĞİ tarafından okulumuz konferans salonunda "Yapay Zekâ ve Kodlama" semineri verilmiştir. Yoğun katılım altında geçen seminere öğrencilerin ilgisi büyük olmuştur.

Ulu Önder Atatürk'ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının ve sevginin en büyük göstergesi olacaktır. Biliyorum ki bizler eğer kendi ufkumuzu geniş, hedeflerimizi de büyük tutarsak, ancak o zaman O'nun manevi şahsiyeti karşısında başımız dik alnımız açık bir şekilde durabiliriz. Yine biliyorum ki Atatürk gençliği bunu yapabilecek güç ve kudrete sahiptir.

Birçok milletin gıpta ile baktığı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bizlere cumhuriyet kelimesinin fikriyatını önemle aşılamaya çalışmış ve bunu milletçe korumamızı bizlerden beklemiştir. Bu yolda özellikle siz gençlere büyük işler düşmektedir. En nihayetinde Atatürk bunu sizlere muhteşem bir sözle aktarmıştır: "Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

11.09.2019 tarihinde okulumuz 9.sınıf öğrencilerine Rehber Öğretmenlerimiz tarafından Oryantasyon Eğitimi Yapılmıştır

OKULMUZ 9,10,11 . SINIF ÖĞRENCİLERİNE REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ METANET ACAR VE MUHAMMED FATİH OLGUN TARAFINDAN 16-20 EYLÜL 2019 TARİHLERİ ARASINDA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİ VERİLMİŞTİR.