Okulumuz ve nova kreş arasında oluşturulan protokol kapsamında, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "HER ŞEY ÇOCUKAR İÇİN" adlı müzikli dramatizasyon gösterisi sergilendi. Gösteri nova kreş öğrencileri ve öğretmenleri tarafından büyük beğeni ile izlendi. Gösteri sonuna kadar öğrenciler coşkuyla müziklere eşlik ettiler.
Gösteriyi hazırlamada, her konuda öğrencilere rehberlik etmede Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmenlerimizden Esma AKIN, Sevgi AVANAŞ ve Elif ÖZEN ALAN katkılarından ötürü kendilerine teşekkür ederiz

OKULUMUZDA DÜZENLENEN MÜNAZARA TURNUVASININ İLK KARŞILAŞMALARI YAPILDI ÇEKİLEN KURA SONUCU EŞLEŞEN TAKIMLAR , PERFORMANSLARIYLA GÖZ DOLDURDU. ŞU ANA KADAR DÜZENLENEN KARŞILAŞMALARDA 9-A/ 11-İ/11D-ÇG/ 11B-ÇG  SINIFLARI BİR ÜST TURA YÜKSELDİLER. TURNUVAYA KATILAN SINIFLARA BAŞARILAR DİLERİZ.

Ekm

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Ülkü KARDAŞ tarafından Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerine İş Kanunu gereği iş güvenliği ve iş sağlığı eğitimi gerçekleştirildi. Çıkan yeni yasa kapsamında tüm Bilişim Teknolojileri alanı öğrencilerinin hazır bulunduğu seminerde, iş güvenliği ve sağlığı adına iş başındayken nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Hazırlanan çeşitli slaytlarla zenginleştirilen sunum, örneklerle desteklendi. Ergonomik ve biyolojik etmenlerin sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğu hatırlatıldı.

Ekm

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü, ÇATOM ve mesleki eğitim veren okulların katılımı ile "2. Öğrenme Şenliği" gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Okulları bahçesinde gerçekleşen "2. Öğrenme Şenliği" programına; Valimizin Eşi Ebru ŞAHİN, Vali Yardımcısı Tuğba POLAT, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, İş-Kur İl Müdürü Besim EVİZ, halk eğitim merkezi yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

Yapılan şenlik de okulumuzun bütün bölümleri, alan şefleri ve öğrencileriyle birlikte tam olarak katılım göstermişlerdir.

"2. Öğrenme Şenliği" açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bayan ŞAHİN katılımcılarla birlikte şenlik kapsamında oluşturulan stantları tek tek ziyaret ettiler.

Ekm

16-23/10/2019 tarihleri arasında Tarih zümresi ile Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü olarak tüm  9. Ve 10. Sınıfları (15 şube) Batman müzesine götürdük . Gerekli çalışmaları yapan Tarih zümresi başkanı Ercan Bayhan ve Gezi Tanıtım ve Turizm  Kulübü danışman öğretmeni Mehmet Apaydın'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Ekm

Demokrasi, bir yönetim biçimidir. Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı bu yönetim biçimi özgürlüklerimizin garantisidir.

Hatırlanacağı üzere bir 15 Temmuz gecesi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz tek yürek olup darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştı. Selalar sokakları inletmiş, tüm ülkede milletimiz özgürlüğüne ve demokrasiye sahip çıkmışlardı. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.

15 Temmuz 2016 gecesinde ölümü göze alarak kendilerini tankların ve tüfeklerin önüne atanlar arasından bazıları o gece şehit, bazıları da belki ömür boyu sürecek yaralarla gazi olmuşlardı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Onları ve gelecek nesillerin özgürlükleri adına yaptıkları fedakarlıkları asla unutmayacağız.

15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu, şehitlerimizin ruhları şad olsun! Allah, Türk yurdunu ve milletini ilelebet korusun.

Ekm

10 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ SON DERS SAATİNDE OKULUMUZ TÜRK DİLİ VE DEBİYATI ÖĞRETMENLERİNDEN ORHAN TOKAT, ÖĞRENCİLERE YARATICI YAZARLIK KONUSUNDA BİLGİ VERDİ. HER ŞUBEDEN BEŞ ÖĞRENCİNİN KATILIMI SAĞLANDI. ÖNCELİKLE YAZARLIK VE YARATICILIK KAVRAMLARI ANLATILDI. ARDINDAN YARATICI YAZARLIK KONULU SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.  13 TANE YAZMA TEKNİĞİ ÖĞRENCİLERE ANLATILDIKTAN SONRA ÖĞRENCİLERDEN  BUNLARDAN BİRİNİ UYGULAMALARI İSTENDİ. SEMİNERE KATILAN ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ  BİR EŞYANIN YERİNE KOYARAK EMPATİ YAPTILAR VE BUNU YAZMAYA ÇALIŞTILAR.

Ekm

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ KAPSAMINDA ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ÖĞRENCİLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ.

işletmelerde beceri eğitimi dersi kapsamında staja gidecek olan  12. Sınıf Çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencilerine çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenleri tarafından  seminer  düzenlendi.  Stajyer öğrencilerin stajla ilgili merak ettikleri ve kuralları ilgili koordinatör öğretmenleri tarafından bilgilendirme çalışması yapıldı

Eyl

11-C ÇOCUK GELİŞİMİ ve EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BÖLÜME AİT ATÖLYEYİ EĞTİM - ÖĞRETİM FAALİYELTLERİ İÇİN HAZIR HALE GETİRDİLER

Eyl

DERS PROGRAMI (2 GÜNLÜK)

Ağu

Uzun yıllar okulumuza büyük hizmetlerde bulunan çok değerli okul müdürümüz Ferit ALTUN, okulumuzdaki görevinden ayrılmış ve Batman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü olarak yeni görevine başlamıştır. Kendisine teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

Haz

KARNE DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI.  OKUL BİRİNCİSİ VE SINIF ŞUBE BİRİNCİLERİNE  ÖDÜLLERİ TÖRENLE VERİLDİ

Haz

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI  YAPILDI. ŞEHİTLERİMİZ,  ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

May

Okul müdürümüz Ferit Altun tarafından okulumuzun  personellerine iftar yemeği verildi.